Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-09@07:39:10 GMT

افزایش ۹درصدی میزان بارش در استان مرکزی

تاریخ انتشار: ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۳۲۴۶۹۰۵

افزایش ۹درصدی میزان بارش در استان مرکزی

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مرکزی گفت: میانگین بارندگی استان مرکزی در سال آبی جاری از ابتدای مهرماه ۹۵ تاکنون ۲۹۹٫۶میلیمتر بوده که این مقدار نسبت به دراز مدت ۹٫۳۱ درصد رشد را نشان می دهد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛عزت‌اله آمره‌ای مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی در گفتگو بااراک امروز؛با اشاره به وضعیت بارندگی‌های اخیر در استان گفت:میانگین بارندگی استان مرکزی در سال آبی جاری از ابتدای مهرماه ۹۵ تاکنون ۲۹۹٫۶۶میلیمتر بوده است که این مقدار نسبت به مدت مشابه سال گذشته با بارندگی ۲۸۶٫۵ میلیمتر ۴٫۵۶ درصد و نسبت به دراز مدت، با بارندگی ۲۷۴ میلیمتر،۹٫۳۱ درصدرشد را نشان می دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمره‌ای اظهار کرد: این میزان بارندگی مناسب سبب سیلابی شدن رودخانه های استان و جاری شدن جریانات سطحی در رودخانه ها و چشمه ها گردید.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای مرکزی به مدیریت آب اشاره کرد و گفت: با همکاری فرمانداران و کشاورزان مناطق، در فصول غیر زراعی که نیاز به آبیاری اراضی و باغات وجود نداشت، دریچه‌ها و سر دهنه‌های انهار مسدود شد و در نتیجه جریان آب در رودخانه‌ها به خوبی مدیریت شد. و با انجام این اقدام مدیریتی در سطح حوضه آبریز رواناب‌های سطحی در فصل زمستان در مسیر رودخانه جاری شدند و به دنبال آن در فصول بارندگی و بهار با افزایش بارش‌ها رودخانه به صورت پیوسته آب را به سمت پایین ‌دست هدایت کرده است.

سرریز سد کمال صالح همچنان ادامه دارد

آمره‌ای به وضعیت دو سد مخزنی استان اشاره کرد و افزود: سد کمال صالح ورودی خوبی دارد، و از سیزدهم فروردین سرریز داشته و این سرریز همچنان ادامه دارد و باید گفت که سد کمال صالح زمانی که پر است تا دو سال پاسخگوی نیاز آبی شهر اراک و صنایع پالایشگاه و پتروشیمی خواهد بود.

افزایش دبی آب ورودی به سدالغدیر تا ۱۲مترمکعب بر ثانیه در فروردین‌ماه

وی با اشاره به روند رو به رشد دبی آب ورودی به دریاچه سد الغدیر اظهار کرد: در حال حاضر دبی آب ورودی به سد الغدیر چهار متر مکعب در ثانیه است و این در حالیستکه به دلیل بارش‌های مناسب در فروردین‌ماه، طی هفته‌های گذشته این میزان تا ۱۲ متر مکعب بر ثانیه نیز رسیده بود.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مرکزی بیان کرد:با وقوع بارش های بهاره ذخایر منابع زیرزمینی افزایش و روان آب ها، آبهای سطحی، رودها و رودخانه های این استان پرآب شده اند و دغدغه کمبود آب شرب در برخی شهرستان های استان رفع شده اما هنوز محورِ مدیریتِ مصرف، صرفه جویی و دوری از اسراف است و می‌طلبد که در مدیریت مصرفِ بهینه از منابع آب تمهیدات و اقدامات لازم به عمل آید.

کشت هندوانه مقرون به صرفه نیست

آمره‌ای، با اشاره به اینکه کشاورزان باید از منابع آبی بهره‌برداری مناسبی داشته باشند، افزود: در صورتی که از منابع آبی بهره برداری های مناسب انجام نشود تبعاتی همچون نشست زمین، بالا آمدن آب شور و کاهش سطح سفره های آب زیرزمینی را به همراه خواهد داشت.

وی ادامه داد: از کشاورزان و بهره برداران درخواست داریم تا با مشارکت و همکاری در جهت رعایت الگوی کشت، جلوگیری از کشت محصولات آب بَر مثل هندوانه و عدم انتقال آب به اراضی غیر تحت شرب را مد نظر قرار دهند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی میانگین آب مصرفی برای تولید هر کیلوگرم هندوانه در ایران را نزدیک به ۵۰۰ لیتر عنوان کرد و گفت: اگر فقط برای هر لیتر ۱۰۰ ریال قیمت‌گذاری می شد، قیمت هر کیلوگرم هندوانه برای کشاورز ۵۰ هزار ریال تمام می شد و هرگز برای هیچ کس مقرون به صرفه نبود تا محصولات آب‌بَری چون هندوانه را بدون برنامه‌ریزی و الگوی خاص بکارند.

مهندس آمره ای ادامه داد: لزوم دقت در مصرف، صرفه جویی و یافتن راه‌های جلوگیری از هدر رفتن آب برای پیشگیری از ایجاد بحران اهمیت بسیاری دارد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی بیان کرد: این صرفه جویی در تمام بخش ها باید صورت پذیرد و کم یا زیاد مصرف کردن مطرح نیست بلکه بهینه مصرف کردن مهم است چراکه منابع آبی محدود هستند و با توجه به اینکه نیاز آبی شهر اراک به طور مستقیم از طریق آب های سطحی تأمین می شود بایستی صرفه جویی در مصرف آب توسط مردم این شهر بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۲۴۶۹۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارندگی‌های استان در ۲۵ سال اخیر بی سابقه بوده است 

 

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، محجوبی مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای یزدگفت: میزان بارندگی‌های استان یزد در سال آبی جاری از اول مهرماه سال ۱۴۰۲ تا ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۳۹.۷ میلیمتر بوده و میزان بارندگی مدت مشابه سال آبی گذشته ۹۸.۸ و متوسط دوره آماری ۸۹.۷ میلیمتر است که این میزان بارندگی برای یکسال آبی در ۲۵ سال گذشته بی سابقه بوده است. 


وی افزود: بارندگی‌های استان یزد در سال آبی جاری نسبت به سال گذشته تاکنون ۴۱.۴ درصد و نسبت به متوسط دوره آماری ۵۵.۸ درصد افزایش داشته است. 


رئیس هیئت مدیره شرکت آب منطقه‌ای یزد در ادامه گفت: میزان بارندگی طی سال آبی جاری در تمام شهرستان‌های استان به جز شهرستان خاتم نسبت به میانگین دوره آماری افزایش داشته است.

دیگر خبرها

  • افزایش ۲ درصدی بارندگی‌ها در استان زنجان
  • مدیر گروه خشکسالی و تغییر اقلیم: باید منتظر سیل ها و خشکسالی های بیشتری باشیم
  • بارش‌ها در خراسان جنوبی از بلندمدت پیشی گرفت
  • تشنگی سد‌های خراسان‌شمالی با وجود افزایش بارندگی‌ها/ بهبود کشاورزی با بارندگی️
  • آب گرفتگی خیابان های همدان بر اثر بارش باران!
  • بارش‌های این استان کویری در ۲۵ سال گذشته بی سابقه بود
  • رشد ۱۲درصدی بارش در لرستان/ ۷۴۶میلی‌متر در «شول‌آباد» ثبت شد
  • سهم ناچیز سدهای خراسان شمالی از بارش‌ها/ آب ذخیره کمتر شد
  • بارندگی‌های بی سابقه در استان یزد
  • بارندگی‌های استان در ۲۵ سال اخیر بی سابقه بوده است