Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری برنا مرکزی ؛ مهندس عزت اله آمره ای با اشاره به اهمیت تالاب میقان گفت:تالاب میقان با محیطی برابر با 5481 کیلومتر مربع در 15 کیلومتری شهر اراک و در مجاورت روستای میقان واقع گردیده است، این تالاب علاوه بر نقش مهمی که در تثبیت و کیفیت آب و هوای منطقه دارد زیستگاه پرندگان مهاجرنیز می باشد .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مهندس آمره ای افزود:منابع تامین آب تالاب را بارش ‌های جوی، آب سه رودخانه قره کهریز، فراهان و شهراب و پساب تصفیه فاضلاب اراک تشکیل می‌دهند و میزان بارندگی سالیانه آن 196.5 میلی متر می باشد که در سال های با بارندگی مناسب، تالاب دارای آب قابل توجه است و در سالهای کم آبی عموماً سطح تالاب خشک شده و به حالت کویری در می‌آید.

وی حمایت از تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی، ارزش زیستگاهی، ارزش هیدرولوژیکی، تعدیل و تلطیف آب و هوا، پالایش و جذب آلاینده ها، برداشت سدیم سولفات، گیاهان دارویی و صنعتی، ارزش شیلاتی، ارزش زیبایی شناختی و... را از جمله ارزش ها، خدمات و کارکردهای تالاب میقان برشمرد.

مهندس آمره ای ادامه داد:این در حالیستکه تالاب میقان به علت رخ دادن خشکسالی های مکرر به خصوص در سالهای اخیر، احداث بندهای خاکی متعدد در حوضه آبریز بالادست، بهره برداری شدید ار سفره های آب زیرزمینی مناطق پیرامون، تغییر کاربری اراضی، معدن کاری، چرای شدید و دیگر عوامل، دستخوش تغییرات شده است.

وی ادامه داد: تمام دستگاه های ذی ربط مکلف به تامین نیاز حق آبه زیست محیطی تالاب ها هستند و وزارت نیرو به عنوان دستگاه متولی تامین و تخصیص منابع آب، موظف به تامین آب مورد نیاز تالاب ها از راه صرفه جویی در منابع آب، به ویژه صرفه جویی در بخش کشاورزی است چرا که حفر چاه‌های غیرمجاز و کشاورزی آب‌بر در این منطقه یکی از علل خشکی تالاب میقان است که در این راستا شرکت آب منطقه ای مرکزی تمامی چاههای آب زیرزمینی غیرمجاز در اطراف تالاب را مسدود و پساب شهر اراک را به سمت این تالاب روانه کرد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای مرکزی یکی از مهمترین عوامل تخریب تالاب ها را عدم تامین حقابه زیست محیطی آنها دانست و خاطر نشان کرد: شرکت آب منطقه ای مرکزی به منظور حفظ و نگهداری و احیای دوباره تالاب میقان تمامی رودخانه های منشعب ورودی تالاب میقان در فصول غیرزراعی را با همیاری مسئولین محلی و مردم جهت هدایت آب در بستر تالاب بازگشایی کرد.

مدیر عامل شرکت آب منطقه ای مرکزی با ذکر اهمیت فوق العاده اصلاح رویکرد مدیریت آب در کشور برای رفع مشکلات تالاب ها، سفره های آب زیر زمینی و رودخانه ها، اعلام کرد: تغییر رویکرد توسعه ای کشور به ویژه در حوزه منابع آب، پرهیز از نگاه منطقه ای و جایگزینی نگاه کلان و ملی به جای آن، تغییر رویکرد از سازه ای به غیرسازه ای، همچنین کاهش آب تخصیص یافته به بخش کشاورزی تا میزان ۴۰_ ۵۰ میلیارد متر مکعب، کشت محصولات کم آب و واردات محصولات پرآب با سیاست گذاری درست، استفاده از آب مجازی و بازیافت پساب ها و فاضلاب ها، توانمندسازی بخش کشاورزی با استفاده از فناوری روز دنیا، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم و مسئولین ، همراه با هم و در بلند مدت پیامدهای مثبتی بر حفظ و احیای تالاب ها خواهد داشت.

وی در پایان به لزوم حفاظت از تالاب ها اشاره کرد و افزود: حفاظت از تالاب ها یک وظیفه ملی است زیرا تالاب ها زیستگاه طبیعی پرندگان هستند و تاثیر بسزایی بر منابع آبی و حتی جذب گردشگر دارند.

منبع: خبرگزاری برنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۵۷۸۳۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت تامین امنیت سایبری شبکه های توزیع برق با فناوری نوین

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی پزشک نیا در ارزیابی سایبری شرکت توزیع برق استان مرکزی، اظهار کرد: با توجه به موارد جدیدی از حملات سایبری که صورت می‌گیرد نیاز است با فراگیری و تقویت علم روز، این حملات را خنثی و کنترل کرد.

وی افزود: اکنون ۹۵ درصد خدمات با زیرساخت فناوری انجام می‌شود از این رو باید ایمن سازی در اولویت قرار گیرد و باید اذعان کرد که با تدابیر اندیشیده شده اقدامات مناسبی در این زمینه توسط شرکت توزیع برق استان مرکزی صورت گرفته است.

۸۱ درصد مصرف برق استان مرکزی در بخش مولد است

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی گفت: با توجه به رشد تکنولوژی به ویژه در بخش فناوری اطلاعات در صنعت برق باید به حملات سایبری به شکل ویژه نگاه کنیم و با مدیریت مضاعف حوزه امنیت IT و تقویت و توسعه زیرساخت‌های آن تلاش بیشتری را در راستای انجام دهیم.

محمود محمودی با اشاره به اینکه استقرار فیبر نوری صنعت برق توسط دفتر فاوای شرکت انجام شده است، افزود: خوشبختانه با تلاش همکاران ۷۲ درصد مصرف برق استان مرکزی با نصب ۲۶ هزار کنتور برق هوشمند و رؤیت پذیر شده است.

وی بابیان اینکه ۸۱ درصد مصرف برق استان مرکزی در بخش مولد است، افزود: در رتبه بندی کشوری چهارمین شرکت در حوزه مدیریت پیک بار صنعتی بوده‌ایم.

کد خبر 6100012

دیگر خبرها

  • آوای خوش زندگی در دل تالاب بین المللی هامون
  • منابع بودجه‌ای برای مدیریت حوضه آبریز تالاب انزلی کافی نیست
  • همکاری شهرداری با احیاگران خانه‌های تاریخی محله امامزاده یحیی
  • بزرگترین عملیات تخریب در نقب/ ۴۷باب خانه فلسطینیان ویران شد+ فیلم
  • ضرورت تامین امنیت سایبری شبکه های توزیع برق با فناوری نوین
  • بزرگترین هنرستان جوار صنعت کشور در استان مرکزی ایجاد شده است
  • مشکل تامین منابع اعتباری پروژه راه آهن لرستان حل شد
  • بلاتکلیفی ۸ ماهه یک مصوبه مهم زیست‌محیطی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
  • پهنه تالاب‌های گنبدکاووس ۱۲۰ هکتار افزایش یافت
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد