Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-09@11:55:37 GMT

سد ساوه پس از 22 سال در آستانه سرريز است

تاریخ انتشار: ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۳۶۳۱۲۰

سد ساوه پس از 22 سال در آستانه سرريز است

خبرگزاري آريا - اراک - ايرنا - استاندار مرکزي گفت: سد الغدير شهرستان ساوه پس از 22 سال با دبي آب ورودي 150 مترمکعب در ثانيه در آستانه پرشدن و سر ريز است.

به گزارش ايرنا، «سيد علي آقازاده» روز سه شنبه در نشست مشترک ستاد مديريت بحران استان مرکزي و شهرستان ساوه در محل سد الغدير برگزار شد، افزود: بارش هاي 20 روز اخير و سيلاب هاي ورودي از سرچشمه هاي بالادست، در روز 13 فروردين، دبي آب را تا 500 متر مکعب در ثانيه هم افزايش داد و اين اتفاق از سال 72 تاکنون سابقه نداشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي افزود: سازه سد کاملا استوار و مديريت نگهداري آن نيز در شرايط بسيار مطلوبي است.
وي با تاکيد بر لزوم نگهداري و حفاظت از روستاي «سرخه ده» در پايين دست سد الغدير گفت: از سوي ستاد مديريت بحران به فرماندار شهرستان ساوه مسئوليت صيانت از اين روستا واگذار شده و لازم است براي جلوگيري از خطرات احتمالي از هم اکنون اقدامات و تمهيدات لازم انديشيده شود.
آقازاده گفت: جلوگيري از آبگرفتگي منازل روستائيان پايين دست به خصوص سرخه ده و بي نياز شدن از تخليه آن ها اولويت اصلي است و ستاد بحران استان امکانات خود را در اختيار ساوه قرار مي دهد.
وي تأکيد کرد: آب منطقه اي مکلف است که حجم مخزن سد الغدير را تا يک ماه آينده در مرز 250 ميليون مترمکعب تنظيم کند تا همين مقدار آب بعد از اتمام بارش ها را در درياچه سد داشته باشيم و بر اثر سرريز آسيبي به پايين دست وارد نشود.
استاندار مرکزي در مورد توزيع آب سد الغدير، گفت: در حالي که پارسال 40 ميليون مترمکعب ذخيره داشت اما با مديريت مناسب مشکلي پيش نيامد اما با بارش هاي امسال و ذخاير موجود هم لازم است با مديريت مناسب نسبت به نگهداري در سال هاي آينده اقدام شود و تخصيص آب به بخش کشاورزي نيز با نظر جهاد کشاورزي و متناسب با شرايط و رعايت الگوي کشت ارايه شود.
آقازاده اظهار داشت: افزايش تصفيه آب شرب مورد نياز شهر ساوه در محل سد تصويب شد و حوزه عمراني نيز نسبت به تامين اعتبار آن اقدام مي کند.
وي در خصوص بازسازي خرابي هاي ناشي از سيل اخير به خصوص پل هفت دهنه سد الغدير، گفت: با توجه به اينکه عرشه هاي پل سالم است بايد نسبت به ساخت پايه هاي آن اقدام شود اما چون اين مسأله زمان بر است بايد در مدت 2 هفته با يک فعاليت ضربتي و جهادي با نصب يک پل که در راهداري وجود دارد، تردد را به صورت موقت برقرار کرد تا در زمان مقتضي پايه هاي پل ترميم شود.
فرماندار ويژه شهرستان ساوه نيز گفت: اهتمام و عزم مردم براي کمک به سيل زدگان تحسين برانگيز است.
«علي ميرزايي» افزود: مديريت هوشمندانه ستاد بحران استان مرکزي در سيل اخير بسيار موثر و رهنمودهاي استاندار براي بسياري از فرمانداران مانند يک دوره آموزشي بود.
وي اظهار داشت: همه اعضاي ستاد بحران و مديران شهرستان ساوه در سيلاب اخير به خوبي پاي کار بودند و ايفاي نقش کردند.
وي گفت: نخستين سفر استاندار مرکزي در سال جديد به ساوه بود و بازديد وي از سد الغدير نشان از اهميت خاص اين شهرستان دارد.
فرماندار ساوه افزود: ترميم و بازسازي پل هفت دهنه سد الغدير که راه ارتباطي بسياري از روستاهاست، ضروري است.
ميرزايي اظهار داشت: برخي پل ها، دهانه ها، بناهاي تاريخي در شهرستان به خصوص در غرق آباد و نوبران نيز نياز به ترميم دارند و خسارت هاي وارده به حوزه منازل مردم هم بايد جبران شود.
مديرعامل آب منطقه اي استان مرکزي نيز گفت: سد الغدير در سال 76 توسط مرحوم آيت الله هاشمي رفسنجاني بهره برداري شد و با ظرفيت 276 ميليون مترمکعب براي نخستين بار در سال 76 سرريز کرد و احتمال دارد با ورودي کنوني 150 متر مکعب در هفته آينده سرريز کند.
«عزت الله آمره اي» افزود: اکنون 200 ميليون مترمکعب آب در پشت سد ذخيره شده است و قبل از سرريز بايد يکي از دريچه ها را به صورت آزمايشي باز شود تا 30 مترمکعب آب در ثانيه براي حوزه پايين دست تخليه شود و چون سالهاست در پايين دست سيلاب نبوده است، اين اقدام براي شناسايي نقاط ضعف و مشکلات مسيل ها و پيمايش آن ها از سد تا پل سرخه ده لازم است.
وي اظهار داشت: پل زيرگذر جاده سرخه ده جوابگوي سيلاب نيست و احتمال تخريب آن و حتي آبگرفتگي روستاي سرخه ده وجود دارد بنابراين لازم است تمهيدات انديشيده شود تا از خطر احتمالي جلوگيري شود.
مديرعامل آب منطقه اي استان مرکزي گفت: با بارش هاي که در روزهاي يکشنبه و دوشنبه از سوي هواشناسي پيش بيني شده، دبي آب سد از 150 مترمکعب کنوني فراتر مي رود اما سرريز شدن سد الغدير هيچ خطري نخواهد داشت.
آمره اي افزود: تمام حجم بارش ها و سيلاب ها در سد و بندهاي هاي استان مرکزي ذخيره شده است.
وي در خصوص مديريت آب سد، گفت: از اواخر خرداد آب براي باغات و کشاورزي روان مي شود اما اميد است امسال با تداوم بارندگي ها اين اقدام به تاخير بيفتد.
مديرعامل آب منطقه اي استان مرکزي گفت: بايد ذخاير اين سد را براي ساليان آينده نگهداري و متناسب با نيازها در بخش هاي شرب و کشاورزي و صنعت از آن برداشت کرد.
آمره اي با رد برخي شايعات در مورد احتمال شکسته شدن سد در فضاهاي مجازي، گفت: سازه اين سد بتني و کاملا فني و پايدار است و هيچگونه احتمال شکستگي در آن وجود ندارد.
نماينده مردم ساوه و زرنديه در مجلس شوراي اسلامي گفت: سد الغدير از سرمايه هاي اصلي ساوه است و بايد هرچه سريعتر نسبت به ترميم آن اقدام شود.
«محمدرضا منصوري» افزود: مجوز بزرگترين طرح نيروگاه برق خورشيدي با توان سه هزار مگاوات در ساوه اخذ شد.
وي اظهار داشت: 6 و نيم ميليارد دلار حجم سرمايه گذاري اين طرح است و نيازي به اخذ وام بانکي نيست.
وي گفت: در اوايل انقلاب تمام برق توليدي کشور چهار هزار مگاوات بود و ساخت اين نيروگاه در مقايسه با ظرفيت اوايل انقلاب، اهميت آن را نشان مي دهد.
وي همچنين در خصوص ساخت بيمارستان ساوه، گفت: در حالي که در کشور رديفي براي طرح عمراني جديد داده نمي شود اما اخيرا مصوبه مجلس و دولت و همچنين سازمان برنامه و بودجه براي اين طرح اخذ شد.
وي افزود: بيمارستان در دست ساخت ساوه از بزرگترين طرح هاي کشور است که امکان تاسيس رشته هاي پزشکي در اين مرکز بهداشتي - درماني نيز وجود دارد.
وي گفت: قرار است در سفر وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي به ساوه عمليات عمراني اين بيمارستان آغاز و با حضور وزير ورزش و جوانان برخي طرح هاي ورزشي ساوه نيز پيگيري شود.
ساوه يکي از شهرها و مناطق باستاني بازمانده از دوره ساساني است که در دوران گذشته بر سر راه کاروان هاي عبوري ميان ري باستان، همدان، اصفهان، قزوين، زنجان، قم و کاشان قرار داشته است و در قرن هفتم هجري با حمله مغولان دچار ويراني و تخريب هاي گسترده شد.
ساوه دومين کانون جمعيتي استان مرکزي است که بيش از 290 هزار نفر جمعيت دارد.
6539/3075
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۳۶۳۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستمزد سیمونه اینزاگی در اینتر بیشتر می‌شود

سیمونه اینزاگی در آستانه تمدید قرارداد با اینتر است

طرفداری | اینتر دستمزد سیمونه اینزاگی را به 6-6.5 میلیون یورو در فصل می رساند.

به گزارش گاتزتا دلو اسپورت، سیمونه اینزاگی پس از رساندن اینتر به ستاره دوم در آستانه تمدید قراردادش با نراتزوری است. او در سال 2021 با دستمزد سالانه 4 میلیون یورویی به عنوان جانشین آنتونیو کونته با اینتر قرارداد امضا کرد و حالا مدیران نراتزوری می خواهند دستمزد او را به دلیل موفقیت هایش بیشتر کنند. اینزاگی در انتهای فصل قراردادی تا سال 2027 با دستمزد خالص 6 میلیون یورویی امضا می کند که این رقم با پاداش ها تا 6.5 میلیون یورو نیز قابل افزایش خواهد بود. اگر اینزاگی تا سال 2027 در جمع افعی ها بماند، از جووانی تراپاتونی و اوجنیو برسلینی که به مدت 5 سال در این باشگاه ایتالیایی حضور داشتند، پیشی می گیرد (از نظر سابقه).

از دست ندهید ????????????????????????

درد بی‌پایان؛ چهره ناصر الخلیفی بعد از حذف مقابل دورتموند (عکس) ادین ترزیچ، هوادار دیروز، سرمربی فینالیست امروز داروین نونیز به شایعات پیوستن به بارسلونا قوت بخشید! سوتی عبدالله ویسی روی آنتن زنده؛ تخلف پاداش 3.5 میلیاردی فولاد؟ 

دیگر خبرها

  • دستمزد سیمونه اینزاگی در اینتر بیشتر می‌شود
  • سرریز شدن سد چشمه لنگان فریدونشهر
  • برد شاگردان اخباری در ترافیک سکوهای ورزشگاه نصیری
  • لیگ یک/ حمله همه جانبه اخباری و تیمش به لیگ برتر
  • بزرگترین پرچم مزین به نام امام رضا (ع) در ساوه به اهتزاز درآمد
  • افتتاح پروژه ملی آبرسانی قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) در ساوه
  • ۲۹ واحد صنفی آلاینده و مزاحم در ساوه پلمب شد
  • گل‌گهر در آستانه جام حذفی کامل شد
  • نام جدید ورزشگاه خیبر خرم آباد؛ «لُر آره‌نا»!
  • فیلم| دریاچه زریبار مریوان سرریز کرد