Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@06:59:29 GMT

الغدیر و کمال صالح در معرض خطر تشنگی

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۵۶۳۰۶۱

الغدیر و کمال صالح در معرض خطر تشنگی

ایسنا/مرکزی مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای مرکزی با اشاره به کاهش میزان نزولات آسمانی در سال آبی جاری نسبت به سال گذشته گفت: اگر وضعیت بارش‌ها به همین منوال باشد شاهد کاهش میزان منابع آبی ذخیره‌سازی شده در پشت سدهای استان به ویژه سد کمال صالح اراک و الغدیر ساوه خواهیم بود.

عزت‌اله آمره‌ای در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر حجم آب ذخیره شده در دریاچه سد ۲۷۷ میلیون متر مکعبی الغدیر ساوه ۱۰۹ میلیون مترمکعب بوده و ۳۹ درصد مخزن سد پر آب است، در حالی که میزان آب ذخیره شده در مخزن سد الغدیر در مدت مشابه سال گذشته بالغ بر ۱۹۱ میلیون مترمکعب و معادل ۶۹ درصد بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: هم اکنون میزان دبی ورودی به سدالغدیر ساوه متاثر از کاهش بارندگی‌ها بسیار ناچیز بوده و به ۱.۲۰ مترمکعب رسیده در حالی که در سال قبل و در همین زمان سه متر مکعب میزان دبی ورودی به این سد استان بوده است.

آمره‌ای ادامه داد: همچنین حجم آب ذخیره شده در دریاچه سد ۹۵ میلیون متر مکعبی کمال صالح اراک ۵۱ میلیون مترمکعب بوده و ۵۴ درصد مخزن سد پر آب است، در حالی که میزان آب ذخیره شده در مخزن سد کمال صالح در مدت مشابه سال گذشته بالغ بر ۷۵.۶ میلیون مترمکعب و معادل ۸۰ درصد بوده است.

وی با اشاره به بارندگی روزهای اخیر و تاثیر آن بر میزان دبی ورودی به سدهای استان گفت: این میزان بارش که بسیار ناچیز بوده است تاثیرچندانی در افزایش میزان دبی ورودی به سدهای استان نداشته است. از آنجاکه حوضه آبریز خشک است بارش‌های اخیر بر زمین نشسته و جریان آبی در رودخانه‌ها حاصل نشده است که بخواهد وارد سدها شود.

مدیر عامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای مرکزی در پاسخ به این پرسش که در صورت کاهش میزان نزولات آسمانی در سال جاری مشکلی در تامین آب شرب مردم استان بوجود نخواهد آمد، گفت: با وجود کاهش بارش‌ها در سال آبی جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل مشکل خاصی در تامین نیاز شهروندان به مصرف آب شرب در سال آینده نخواهیم داشت. گرچه از مردم استان انتظار می‌رود با توجه به شرایط کنونی فصل آبی و کاهش نزولات آسمانی برای برقراری منابع آبی پایدار در حوزه شرب همکاری لازم را بعمل آورده و در مصرف آب صرفه جویی کنند.

وی افزود: با توجه به کاهش میزان بارندگی‌ها مقرر شده است که منابع آبی از سدهای استان مانند تمامی سدهای کشور برای کشت پائیزه کشاورزان تخصیص نیابد و تنها برای مصارف شرب در نظر گرفته شود و در حال حاضر هر میزان کاهش منابع آبی ذخیره سازی شده در دریاچه های سد الغدیر و کمال صالح به دلیل تخصیص آن به مصارف شرب است.

آمره ای در عین حال تصریح کرد: بیشترین آبگیری سدها معمولا از اواخر فصل زمستان آغاز می‌شود چرا که جریان یافتن آب در رودخانه ها متاثر از بارش های پائیزی زمان بر بوده و بخشی از آن توسط کشاورزان برای کشت پائیزه بهره‌برداری می‌شود و نهایتا از اواخر فصل زمستان و اوایل بهار میزان دبی ورودی به سدها افزایش یافته و آبگیری انجام می‌شود.

گفتنی است، سد الغدیر ساوه با ۲۶۵ متر طول تاج و حجم ۲۷۷ میلیون مترمکعب آب از نوع دو قوسی بتنی است که در سال ۷۲ با هدف تأمین برق و آب کشاورزی ۲۳ هزار هکتار از اراضی این شهرستان احداث شد.

این سد براساس اهداف چند منظوره شامل تنظیم آب کشاورزی، کاهش خطرات سیل، تولید انرژی الکتریکی، اشتغال‌زایی و ایجاد مراکز گردشگری احداث شده است و از ویژگی‌های مسیر انتقال آب در سد الغدیر این است که آب از طریق کانال اصلی به طول حدود ۱۰ کیلومتر به شبکه اصلی آبیاری منتقل می‌شود.

در پی وقوع سیل در فصل بهار ۹۸ و تکمیل شدن تراز آبی سد الغدیر ساوه، این سد در هشتم اردیبهشت ماه همان سال پس از ۲۲ سال، سرریز کرد.

سد کمال صالح  اراک نیز در جنوبی‌ترین  نقطه شهرستان شازند با ظرفیت و حجم ۹۵ میلیون مترمکعب برای اولین بار در طول ۷ سال اخیر، در اسفندماه سال ۱۳۹۷ و فصل زمستان به میزان ۸ مترمکعب در ثانیه سرریز کرد.

آب این سد تاکنون دو مرتبه در فصل بهار سرریز داشته است که این سرریز به سمت سد مروک در استان لرستان در ۱۰ کیلومتری سد کمال صالح هدایت می‌شود. این سد از نوع سنگ‌ریزه‌ای است، ارتفاع تاج سد به ۱۲ متر و ارتفاع سد به ۸۰ متر می‌رسد و در ۴۵ کیلومتری جنوب شازند و ۷۸ کیلومتری اراک واقع شده است.

 سد کمال صالح بالغ بر ۴۰ میلیون مترمکعب نیاز آبی استان را تأمین می‌کند و ۶۲ درصد شهر اراک را پوشش آبی داده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سد الغدیر سد کمال صالح بارندگي کم آبی استانی اقتصادی میزان دبی ورودی آب ذخیره شده میلیون مترمکعب سد کمال صالح سدهای استان الغدیر ساوه کاهش میزان میلیون متر سد الغدیر منابع آبی بارش ها مخزن سد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۵۶۳۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد

یونس عرب مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی در گفتگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا با بیان اینکه آمار ابتلا به بیماری تالاسمی در استان‌های شمالی و جنوبی کشور بیشتر است، اطهار کرد: در واقع آمار ابتلا به تالاسمی در استان‌هایی که در مجاورت دریا قرار دارند بیشتر است.

وی ازدواج‌های فامیلی را نیز یکی از عوامل اصلی ابتلا به تالاسمی عنوان کرد و ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان آمار ابتلا بالاست، چون دو فاکتور اصلی وجود دارد یعنی هم در مجاورت دریا قرار گرفته و هم ازدواج‌های فامیلی در این استان آمار بالایی دارد. در واقع این استان با داشتن یک‌هفتم بیماران تالاسمی و جمعیت ۳ هزار و ۷۵۰ بیمار، رکورددار تولد بیماران تالاسمی است.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی به استان‌های مازندران، خوزستان، بوشهر و گلستان اشاره کرد و افزود: آمار بیماران تالاسمی در تهران هم کم نیست، در تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی داریم که هم مهاجرت در این آمار دخیل است و هم بخش دیگر آن به ازدواج‌های فامیلی برمی گردد.

عرب گفت: در استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، آذربایجان غربی، کردستان، همدان، قزوین و یزد کمترین بیمار تالاسمی وجود دارد.

مدیرعامل انجمن بیماران تالاسمی با بیان اینکه کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی دستاورد بزرگی در نظام سلامت کشور است، گفت: هم اکنون در کل سال در حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ نوزاد مبتلا به تالاسمی به دنیا می‌آید که این در حالی است که در سال‌های گذشته این آمار به بیش از هزار نفر می‌رسید، در واقع این دستاورد بزرگی در حوزه سلامت کشور به شمار می‌رود.

یاسر داودیان، رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران نیز به خبرنگار آنا گفت که واردات داروی بیماران تالاسمی با تحریم‌ها به مشکل برخورده است. به همین دلیل داروسازان تلاش کردند دارو‌های بیماران تالاسمی را در داخل کشور تولید کنند و در حال حاضر تعداد زیادی از بیماران تالاسمی که دچار مشکل ژنتیکی خونی هستند از این دارو‌ها استفاده می‌کنند و باید زمان بگذرد تا میزان تاثیر این دارو‌ها مشخص شود.

وی تصریح کرد: امیدوارم از سوی وزارت بهداشت برنامه‌ای اتخاذ شود تا مشکلات بیماران صعب‌العلاج و نادر همانند تالاسمی به زودی مرتفع شود.

 رئیس هیئت مدیره بنیاد بیماری‌های نادر ایران در ادامه با بیان اینکه ۲۷ سال پیش نخستین بیمار تالاسمی در آمریکا شناسایی شد و در حال حاضر، این بیماری شایع‌تر شده است، گفت: با توجه به توان حمایتی دولت و شرایطی که بیماران دارند، انتظار داریم وزارت بهداشت و هر دستگاه مرتبط با بیماران صعب‌العلاج تدبیری بیندیشند تا بیمار به جز درد بیماری، درد دیگری نداشته باشد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ورزشکاران نگران تشنگی نباشند
  • جزییات صادرات و واردات دارو اعلام شد/ واردات ۱۳ درصد کاهش یافت
  • اوضاع وخیم ذخایر آبی در ۱۱ استان کشور؛ آب پنج سد تهران کاهش ۵ درصدی دارد
  • تشنگی سد‌های خراسان‌شمالی با وجود افزایش بارندگی‌ها/ بهبود کشاورزی با بارندگی️
  • اوضاع وخیم ذخایر آبی در ۱۱ استان کشور/ آب پنج سد تهران کاهش ۵ درصدی دارد
  • کاهش دما و بارش باران در راه مشهد
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • صادرات نفت عراق کاهش یافت
  • تهران در خطر است؛ ماجرا چیست؟
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند