Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-09@11:39:59 GMT

چرا باران نتوانست ورودی سد الغدیر را افزایش دهد؟

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۵۷۶۷۷

چرا باران نتوانست ورودی سد الغدیر را افزایش دهد؟

ایسنا/مرکزی مدیر امور منابع آب شهرستان ساوه گفت: نوع بارش هایی که از ابتدای سال آبی جاری در این شهرستان صورت گرفته است نتوانست میزان دبی ورودی و در نتیجه حجم آب ذخیره شده در دریاچه سد الغدیر را افزایش دهد.

مجید امیرحسینی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: از ابتدای سال آبی جاری (اول مهرماه ۱۴۰۰) تاکنون حدود ۸۸.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۳ میلیمتر در این شهرستان باران باریده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۱۲۲.۴ میلیمتر ثبت شده، کاهش و نسبت به درازمدت ۳۰ ساله که ۱۱۰ میلیمتر بوده نیز روند کاهشی داشته است.

وی افزود: از آنجاکه بخش اعظمی از بارندگی‌ها به صورت برف و در ارتفاعات صورت گرفته از نظر تغذیه چشمه‌ها و قنوات موثر و در بهبود منابع آبی زیرزمینی زمان‌بر است. چنانچه بارندگی‌ها از نظر شدت به نسبت مدت بیشتر باشد شاهد جاری شدن سیلاب و روان آب خواهیم بود و اگر بارندگی آرام و با پراکنش مناسب بوده و مدت آن به نسبت شدت بیشتر باشد تاثیر آن بر تغذیه منابع آبی زیرزمینی بهتر است.

امیرحسینی ادامه داد: اگر باران در مدت مثلا یک ساعت و به میزان ۱۰ میلیمتر و با شدت باشد روان آب و سیلاب جاری خواهد شد و در صورتی که این میزان باران در ۲۴ ساعت صورت گیرد تاثیر بیشتری از نظر میزان نفوذ در منابع آبی زیرزمینی خواهد داشت.

او گفت: میزان بارش‌ها در بخش نوبران و مناطق کوهپایه‌ای شهرستان تاثیرات خوبی داشته و موجب افزایش روان آب در رودخانه‌هایی نظیر مزلقان شده است و موجب افزایش آب قنواتی شده که تحت تاثیر آبخوان نیستند. اما بارش‌های اخیر تاثیر چندانی در منابع آبی قنوات و چشمه های مناطق بخش مرکزی ساوه نداشته است.

این مقام مسئول در امور منابع آب ساوه با اشاره به کاهش حدود ۱۵ درصدی میزان بارندگی پائیز امسال نسبت به درازمدت اظهار کرد: قضاوت در خصوص تغذیه منابع آبی زیرزمینی متاثر از بارش‌های امسال زود است و نمی‌توان بطور قطع گفت که منابع آبی زیرزمینی با این میزان باران و نفوذ آب وضعیت مناسب‌تری نسبت به گذشته پیدا کرده‌اند اما پیش بینی ها حاکی از آن است که به میزان بارش های نرمال ۲۰۰ میلیمتر در سال دست پیدا کنیم.

وی تصریح کرد: پدیده نفوذ و تغذیه منابع آب زیرزمینی زمانی اتفاق خواهد افتاد که سطح خشک زمین به رطوبت کافی دست یابد و آب بتواند در لایه‌های زمین نفوذ پیدا کند به همین لحاظ بارندگی از ابتدای سال آبی جاری تاکنون توانسته است به نقطه اشباع برسد و باید صبر کرد و با بارش‌های بعدی در خصوص تغذیه منابع آب‌های زیرزمینی اعلام نظر کرد.

امیرحسینی در ادامه به بیان میزان دبی ورودی منابع آبی و نیز حجم آب ذخیره شده در دریاچه سد الغدیر پرداخت و گفت: در حال حاضر میزان دبی ورودی آب به سد الغدیر ساوه ۱.۳ متر مکعب بر ثانیه است که نسبت به ماه های گذشته که دو متر مکعب بر ثانبه بوده کاهش یافته و حجم فعلی آب ذخیره شده در دریاچه سد ۱۱۰ میلیون متر مکعب است که نسبت به مدت مشابه سال قبل که ۱۶۰ میلیون متر مکعب بوده، روند نزولی داشته است.

وی بیان کرد: از آنجه که حوضه آبی سد الغدیر ساوه وسیع است بارندگی‌ها اگر فراگیر باشد نمود آن در اواخر اسفندماه و اوایل فصل بهار با جاری شدن روان آب‌های متاثر از بارش برف جاری و به دریاچه سد سرازیر خواهد شد، مشاهده می شود.

امیرحسینی با اشاره به اینکه میزان دبی ورودی به سد الغدیر نسبت به ماه های گذشته روند کاهش داشته است، افزود: با توجه به پیش بینی‌های صورت گرفته مبنی بر وقوع بارش‌های مناسب در ادامه فصل زمستان انتظار می‌رود حجم آب ذخیره شده در دریاچه سد الغدیر ساوه افزایش یابد.

وی افزود: در حال حاضر از منابع آبی سد الغدیر برای مصارف کشاورزی بهره‌برداری نمی‌شود و صرفا حدود ۳۳۰ لیتر بر ثانیه برای مصارف شرب مورد استفاده قرار می‌گیرد. کار لایروبی کانال‌ها و شبکه های آبدهی سد به همراه تعمیر و نگهداری تاسیسات آب در این فصل در حال انجام و تولید برق نیروگاه سد نیز متوقف شده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: بارندگي سد الغدیر ساوه استانی اقتصادی استانی شهرستانها منابع آبی زیرزمینی میزان دبی ورودی تغذیه منابع آب سد الغدیر متر مکعب روان آب بارش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۵۷۶۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی اعلام کرد: افزایش تعرض به جنگلبانان در سال جاری

سرهنگ علی ملکی آهنگران افزود: طی فروردین سال جاری ۱۵ مورد تعرض به ماموران نیز حین انجام وظیفه داشتیم که ۳۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است. یکی از دلایل آن حضور بیشتر  آنان در  میدان و تلاش برای اجرای قانون است.

وی درباره راهکارهای پیشگیرانه از حملات انتقام جویانه به ماموران منابع طبیعی گفت: به‌طور قطع افزایش حمایت‌های حقوقی و قضایی به‌ویژه حمایت‌های اجتماعی می‌تواند در این زمینه موثر باشد. گام نخست باید فرهنگسازی برای مردم باشد تا آنان بدانند ماموران منابع طبیعی امانتدار هستند و حفاظت از جنگل‌ها و منابع طبیعی به عنوان یک گنجینه ارزشمند بر عهده آنان است تا سالم به دست نسل‌های آینده برسد. اگر مردم به این نتیجه برسند، به‌طور قطع از ما حمایت خواهند کرد. اگر جایی شاهد تعرض و حریقی بودند، بلافاصله به ما اطلاع دهند. باید تلاش کنیم به جایی برسیم که اگر کسی درختی را قطع کرد، مردم مثل یک مجرم به او نگاه کنند و از حمایت‌های مردمی محروم شود. این بزرگ‌ترین هدفی است که به دنبال آن هستیم.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به تلاش برای تجهیز ماموران منابع طبیعی به سلاح‌های مناسب اظهارکرد: قصد داریم نیروهای خود را با سلاح دارای بازدارندگی مناسب تجهیز کنیم و تلاش می‌کنیم به‌زودی این تجهیزات را به دست آنان برسانیم.

وی درباره تغییر وضعیت نیروهای شرکتی سازمان منابع طبیعی گفت: خیلی تمایل داریم که آنان تغییر وضعیت پیدا کنند. بیشتر آنان نیروهای سالم و خوبی هستند البته برخی از آنان ممکن است شاخصه‌های لازم برای تغییر وضعیت را نداشته باشند اما برای نیروهای واجد شرایط پیگیری‌هایی را کردیم امان تغییر وضعیت‌ها در ابهام است چراکه به سازمان منابع طبیعی اختیار تبدیل وضعیت داده نشده است. اگر قانون تغییر و دولت ابلاغیه‌ای صادر کند، در این شرایط می‌توانیم در رابطه با تغییر وضعیت اقداماتی انجام دهیم .

ملکی آهنگران تاکید کرد: سیاست کلی، کوچک‌سازی دولت است و مواردی که بر خلاف سیاست‌های کلی باشد،معمولاً مورد موافقت قرار نمی‌گیرد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به عملکرد یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی طی فروردین‌ سال جاری گفت: در این بازه زمانی ۴۵۹۰ تماس با دو سامانه ۱۳۹ و ۱۵۰۴ گرفته و گشت برای بررسی هر کدام از این اخبار اعزام شد. ۲۷۳۶ پرونده قضایی تشکیل شد و ۳۳۶ متخلف دستگیر شدند. این افراد جرایمی مانند زمین‌خواری و قطع درختان را مرتکب شده بودند. ۲۴۶ دستگاه خودرو و ۸۳ دستگاه تجهیزات قطع درختان مانند اره برقی نیز از آنان توقیف شد.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اضافه کرد: ۵۸۲ هکتار از اراضی ملی خلع و به بیت‌المال بازگردانده و از تصرف ۴۳۷ هکتار از اراضی ملی پیشگیری شد، یعنی هنگام تصرف از اقدام متخلفان جلوگیری به عمل آمد. ۱۰۱۱ پرونده در زمینه اراضی ملی با مساحت  ۱۹۷۱ هکتار به منظور جلوگیری از تخریب و تصرف اراضی تشکیل شد همچنین در جهت اجرای تبصره یک ماده ۵۵ قانون مقابله با قاچاق ۱۴ درصد تشکیل پرونده افزایش یافت اما از لحاظ مساحت ۱۲ درصد کاهش پیدا کرد.

ملکی آهنگران اضافه کرد: تخریب و تصرف منابع طبیعی ۹ درصد کاهش یافته و  از نظر مساحت ۲۰ درصد کمتر شده است. در واقع با کاهش آمار تعرضات، رفع تصرف هم کمتر می‌شود.

وی تاکید کرد: هرچه حضور در میدان بیشتر باشد، تعرض کمتر می‌شود و آمار جرایم مربوط به منابع طبیعی کاهش می‌یابد.

وی با اشاره به اجرای احکام قضایی خلع ید اراضی گفت: خلع ید اراضی از لحاظ فقره ۱۸ درصد و از لحاظ مساحت ۳۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافته است البته در زمینه موضوعاتی مثل خلع ید باید فرهنگسازی بیشتر شود.

فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اضافه کرد: به منظور مقابله با قاچاق چوب ۴۰۸ فقره پرونده تشکیل و ۵۷۶۴ اصله چوب به میزان  ۶۴۷ متر مکعب کشف شده است. از لحاظ تعداد اصله ۴۴ درصد و از لحاظ مترمکعب ۴۸ درصد افزایش قاچاق چوب و زغال در فروردین سال جاری نسبت به سال گذشته داشته‌ایم.

به گفته فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری طی فروردین سال جاری ۳۲ پرونده در زمینه کوره زغال غیرمجاز تشکیل و ۵۳ باب کوره زغال تخریب و جمع آوری شد، علاوه بر آن ۳۰۳ پرونده چرای غیرمجاز در خصوص ۴۴ هزار و ۶۶۹ راس واحد دامی و ۹۴۰ پرونده به منظور اجرای ماده ۴۲ قانون حفاظت و بهره‌ برداری از جنگل ها و مراتع در زمینه قطع درخت تشکیل شد.

ملکی آهنگران در پایان اظهار کرد: طی فروردین ماه ۴۱ فقره حریق در عرصه‌های طبیعی رخ داد و ۵۹ درصد از نظر مساحت نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش یافت البته بارندگی در این زمینه موثر بود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ۷۶.۸ میلی متر بارش در بهار در آذربایجان شرقی ثبت شده است
  • تشنگی سد‌های خراسان‌شمالی با وجود افزایش بارندگی‌ها/ بهبود کشاورزی با بارندگی️
  • افزایش تعرض به جنگلبانان در سال جاری
  • آب گرفتگی خیابان های همدان بر اثر بارش باران!
  • فرمانده یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی اعلام کرد: افزایش تعرض به جنگلبانان در سال جاری
  • بارش‌های این استان کویری در ۲۵ سال گذشته بی سابقه بود
  • رویای شیرین پریشان و دریاچه‌ای که دیگر نیست
  • کاهش دما و بارش باران در راه مشهد
  • رشد ۱۲درصدی بارش در لرستان/ ۷۴۶میلی‌متر در «شول‌آباد» ثبت شد
  • بارش شدید باران در پاوه و جاری شدن سیلاب